Bíborka

2020 03 04
Gondolkoztam melyik képet is tegyem fel…. nem tudtam választani. Nekünk Ő gyönyörű!!!! Nem a fülecskéi…. hanem a lelke ❤️
Voltunk fürdeni, szépítkezni…
Gazdinak itt jelentkezhetsz

2020 01 17
Ő az a kutyus akit december közepén elgázolt a Hév Soroksáron. Az azóta eltelt időben Bíborka meggyógyult, kicsit meg is erősödött, így gazdikereső lett. Élete idáig nem bővelkedett sok jóban, mert mint kiderült lelketlen szaporítók dobták ki, több társával együtt. Most olyan gazdit keresünk neki akivel csendben, békében, nyugalomban töltheti a napjait. Nincsenek nagy igényei, minden jó szóért és egy simogatásért roppant hálás. Bátran ajánljuk akár idősebbeknek is. De Bíborka mindenkit szeret, mindenkivel jól érzi magát. És még csak éppen 7 éves múlt. Bíborkát ivartalanítva, előkontroll után adjuk örökbe.

2019 12 17
Bíborka állapota szemlátomást javulni látszik.
A fején lévő duzzanatok kisebbek lettek, a sebek is gyógyulnak. Kezeljük az emlőit mert még jön belőlük tej.
A kutyus mozgása is javult, valószínűleg csökkentek a fájdalmai.
Az étvágya is rendben van.
Erősödik és szépül! 

2019 12 16
Ma a kora reggeli órákban a forgalmas Grassalkovich úton szaladgált 4 rémült Német juhászkutya. Járókelők próbálták befogni őket. Három kutyusnak szerencséje volt őket sikerült megfogni. Az Illatos úti ebrendészeti telepre kerültek ahol megkapják a szükséges ellátást és gazdikeresők lesznek. A negyedik azonban elszaladt és elütötte a HÉV. Így találtak rá a Soroksári Buci pékség dolgozói. Bevitték és biztonságba helyezték őt. Minket délelőtt értesített a történtekről Szilvia Bohrn. Ő segített reggel is a befogásban, Minden egyéb dolgunkat félretéve azonnal a kutyusért siettünk, hogy minél előbb orvoshoz kerülhessen. Nos az első diagnózis nem túl biztató, Sérülések a fején és a jobb szemében. A kutyus nehezen mozog, a jobb oldali bordáinál hatalmas duzzanat van. Az ivarszervéből vér szivárog. Nemrégen szülhetett, az emlői még nagyon duzzadtak. Kezelése jelenleg is folyamatban…..

A vizsgálat megállapította hogy törés nincs, de nagyon kiterjedt zúzódások és horzsolások borítják a testét.

Belső vérzése sincs neki, de némi véres váladék még szivárog az orrából. A Dr Horváth Gábor ( Horváth-Vet ) szerint ennek pár nap alatt rendeződnie kell. Mondhatjuk hogy szerencsésen megúszta a gázolást.
Azonban fájdalmai vannak ezért kapott fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt is.
Az is bizonyos immár hogy a közelmúltban szült. Az emlői még duzzadtak és tej is jön belőlük. Erre kapott tejapasztót és kámforos kenőcsöt is.
Most pihennie és erősödnie kell.
Utána kezdődhet az oltási programja. Gyakorlatilag a nulláról. 😞
Karanténba raktuk ahol nyugalomban lehet.
Szépen vacsorázott, volt egészséges pisi és kaki is. 😊

Bíborkának neveztük el.

Facebook albuma:

Gazdikereső kutyáink